Nieuwsbrief – Eva Germeys – Adieu Chaleureux – Er zit ook schoonheid in verdriet


Adieu Chaleureux staat voor warme, persoonlijke afscheidsvieringen.

Het is een team straffe en warme schrijvers en sprekers. Samen willen ze jou helpen om op de meest warme manier afscheid te nemen van jouw naaste. De pijn nemen ze niet weg. Maar ze leggen er een zachte sluier over van warme woorden.

Adieu Chaleureux


Nieuwsbrief

  Beste allemaal

  Twee weken geleden vertelde ik over het afscheid van een kleine prinses. En hoe mijn hoofd toen vol zat met mooie woorden voor haar. Ondertussen is de dag van haar levensviering voorbij. Gisteren babbelde ik na met de mama en papa. En ik vroeg hen of ik hun verhaal mocht delen.

  Waarom ik dat wil doen? Omdat het zo’n mooi voorbeeld is van hoe afscheid nemen ook anders kan. Van hoe warm en troostend het is wanneer je het doet op een manier die bij jou past. Van hoeveel deugd het doet om op zo’n immens verdrietig moment omringd te zijn door mensen die jou graag zien.

  Lara wordt heel graag gezien. Door haar gezin, door haar grote familie en door de nog grotere vriendenkring. Samen zorgden ze voor een prachtige setting voor de levensviering, die ik inhoudelijk mocht uitwerken en begeleiden.

  Op een prachtige locatie, helemaal versierd met roze ballonnen, vertelde ik over dat kleine meisje dat zoveel harten beroerde.

  Meer dan 1000 mensen, waaronder een heel aantal kinderen, luisterden stil naar mijn woorden en naar de mooie muziek die de ouders hadden uitgekozen. Er waren houten plakkaten met gedichten. Er waren foto’s en filmpjes.

  Ik las een boek voor aan de kindjes. En ze bliezen bellen, als zachte kusjes voor hun zusje, nichtje, vriendinnetje.

  Op het einde gingen 1000 (milieuvriendelijke) roze ballonnen de lucht in. Ballonnen die een oneindige liefde met zich meedroegen.

  Oneindige liefde voor haar.

  Er zit ook schoonheid in verdriet. Een schoonheid die troost, die heelt, die harten verwarmt.

  Wil jij ook op een bijzondere manier afscheid nemen of het leven vieren? Dan ben ik er voor je. Met tips en inspiratie. En met mijn warme woorden en stem als je dat wil.

  Heb je vragen over dit thema? Stel ze me gerust.

  Lieve groet

  Eva

  PS: de prachtige foto’s – die zoveel warmte en liefde uitstralen – werden gemaakt door Keep Louking. Een fotograaf bij een afscheidsviering … ik kan het alleen maar aanraden.

  Zaterdag deel ik op instagram nog meer foto’s. Volg me daar gerust.

  Elke Bea Eva Elien

  Contact

  Wil je de nieuwsbrief ontvangen?
  Stuur ons een mailtje.

  Wil je ons persoonlijk spreken?
  Bel ons.
  We helpen je graag verder.
  0469/128 528

  Wil je meer info?
  info@adieuchaleureux.be

  Je kan ons elke werkdag bereiken tussen 9u en 19u.

  Volg ons op Facebook en Instagram

  Of luister naar de podcast Voor altijd
  over warm en persoonlijk afscheid


  Lees ook

  Adieu Chaleureux – Meisjes die vader verloren winnen gratis herdenkingsdienst

  Bron: Adieu Chaleureux

  Naar Facebook

  Naar de website


  Scroll naar boven