Brief van Dikke Freddy – Aan Lydia Peeters, minister met passie en ambitie


Geachte Mevrouw,

Omdat ik mijn afspraak heb gemist bij de maat­schappelijk werkster die mijn dossier ­beheert, wordt de uitbetaling van mijn leefloon geschorst.

Hoewel ik goed op tijd aan de tramhalte stond, was ik toch een halfuur te laat bij de dame die beslist of ik iets of niets in mijn portemonnee heb. Zij ging juist de deur uit toen ik arriveerde.

Ik heb ­geprobeerd haar uit te leggen dat ik drie kwartier bij de tramhalte heb staan wachten, dat twee trams die op het scherm werden aangekondigd nooit zijn gepasseerd (desondanks blijft iedereen naar die schermen kijken), dat de tram die ­uiteindelijk arriveerde zo vol zat dat ik er niet meer bij kon, dat ik vervolgens …

Enfin, zij heeft mij niet laten uit­spreken. Ik moet haar tegen volgende week een attest bezorgen dat bewijst dat er overmacht in het spel was en dan wil zij bekijken of ik eventueel toch een nagel krijg om mijn gat te krabben.

Ergens op tijd geraken met uw bussen en uw trams is, hoewel uw Vlaamse ­regering het gokken aan banden wil leggen, verworden tot een gokspel waarbij een mens minder kansen heeft dan bij Euromillions.

Er worden aanhoudend tram- en buslijnen afgeschaft of ingekort en op de lijnen die niet worden afgeschaft of ingekort, vermindert het aantal haltes en rijdt vaak maar de helft van de aangekondigde rijtuigen.

Uw Vlaamse bussen en trams concur­reren inzake onbetrouwbaarheid met de Belgische treinen. En dat wil wat zeggen.

Het eigenaardige daarbij is dat honderd jaar geleden alle openbaar ­vervoer wel stipt en op tijd reed.

Bij de actuele problemen vrees ik dat uw kabinetsmedewerkers u, zoals het vaker met sterke leiders voorvalt, niet voldoende op de hoogte houden van de miserie die uw niet-rijdende bussen en trams veroorzaken.

Anders zou u allang hebben ingegrepen.

Tenslotte bent u toch de minister die erop gaat toezien dat iedere burger op minder dan 250 meter van zijn deur een laadpaal voor een elektrische auto krijgt. Is het trouwens niet mogelijk om bij elke laadpaal ook een bus- of tramhalte te zetten?

Hoe dan ook, ik heb een attest nodig voor mijn maatschappelijk werkster, maar de loketten van De Lijn zijn permanent onbemand of gesloten; waarschijnlijk omdat uw loketbedienden niet op hun werk geraken vanwege trams en bussen die niet rijden.

Daarom richt ik mij in uiterste wanhoop tot u.

Zou u mij alstublieft een attest van overmacht kunnen bezorgen teneinde mijn recht op leefloon te vrijwaren?

De kwestie is redelijk dringend, maar aangezien uw ministeriële lijfspreuk ‘met passie en ambitie’ is, kijk ik in vertrouwen en met hoogachting uit naar uw ­antwoord,

Fr. De Meester,

Bij uw administratie ook gekend als Dikke Freddy.

PS.: Kwatongen beweren dat u, als uitzondering op de regel, in Limburg een nieuwe lijn met een elektrische trambus gaat aanleggen, alleen omdat die dwars door uw kieskring loopt. Zoiets kan ik echt niet geloven.


De tram is altijd een beetje gokken. Jimmy Kets

Lees ook

Mobiliteit – Eerste zeventien elektrische bussen Spartacusproject besteld


Vul hieronder de zoekopdracht Dikke Freddy in en vind meer berichten.


Bron: De Standaard

Naar Facebook

Naar de website


Scroll naar boven