Ook wij – Vijftien portretten over inclusie


Drie krachtige jonge mensen hebben een droom, hun droom overstijgt hun beperking. Verhalen delen over inclusie, dat is hun plan. En laat hen nu werkelijk wat te vertellen hebben. Ze organiseerden zelf een project met de universiteit van Gent en verzamelden daarin 15 getuigenissen van jongeren met een brede waaier aan beperkingen over hun kijk op inclusie. 

Bron: Ook wij


Het zijn stuk voor stuk eerlijke inkijken in het leven van jonge mensen met veel ambities, dromen én hindernissen op hun pad.
De stem voor inclusie is nog nooit zo rechtstreeks gebracht.

De getuigenissen werden door de 3 auteurs gewikt, gewogen en geanalyseerd. Er werd geschrapt en nieuw materiaal toegevoegd.

De basistekst werd in handen gegeven van Leen De Coensel, orthopedagoog, met een passie voor schrijven. De klik was er meteen.

Leen geloofde in de kracht van het project en de unieke aanpak en ze vertaalde de teksten tot een leesbaar verhaal.

De verhalen kregen ook een gezicht.
Fotografen Filip Erkens en Geert Van Hijfte maakten portretten van alle geïnterviewden.

Ook wij

Ook wij wordt uitgegeven door Uitgeverij Garant en is vanaf 8 mei 2023 verkrijgbaar in de boekhandel of rechtstreek te bestellen via de website. Mét handtekening van de drie auteurs!


Helena

Helena is één van de vijftien jonge mensen met een beperking die in het boek hun verhaal doen over opgroeien en inclusie.

Helena (24) studeert experimentele psychologie.

Helena werd geboren met een open rug en open levenshouding. Ze tekent gedreven haar leven uit, met humor als rode draad. Zelfstandig en mondig.

Klik hier of op de foto en lees hoe Helena leeft met haar beperking.

Helena @ Geert Van Hijfte

Lees ook

Onder de knop hieronder kan je méér dan 30 eerlijke en moedige getuigenissen vinden van mensen op een kruispunt in hun leven…Bron: Ook wij

Naar Facebook

Naar de website


Scroll naar boven