Reuzegom – Van consultant voor een HR-bedrijf in Antwerpen tot fiscaal analist in Singapore


Dit is wat de 18 Reuzegommers deden sinds de dood van Sanda Dia

“Ik kan niet meer op een normale manier functioneren in België”, zo zei schachtentemmer A.G. alias ‘Janker’ op het proces van de 18 verdachte Reuzegomleden na de dood van Sanda Dia. Na de fatale doop studeerden sommigen verder in Gent of Antwerpen, anderen in de VS of Taiwan. De één gaf zijn droom om advocaat te worden op, de andere werkt nu voor een beleggingsfonds in Hong Kong. HLN.be zocht uit welke keuzes ‘Zaadje’, ‘Sondage’, ‘Kletsmajoor’ en de anderen maakten om hun leven opnieuw op de rails te krijgen. 

Het Laatste Nieuws


Praeses J.J (25) alias ‘Zaadje’, riskeert 50 maanden cel

De zoon van een bedrijfsleider was als praeses de ‘baas’ van Reuzegom: de eindverantwoordelijke die alle cruciale beslissingen nam. Hij gaf ook toe dat zowel hij als andere Reuzegommers tijdens de doop op de schachten plasten. Zaadje ging ook mee toen Sanda naar het ziekenhuis werd gebracht en belde onderweg naar de noodcentrale.

De twintiger begon zijn studies aan de London School of Economics, waarna hij naar de KU Leuven trok om burgerlijk ingenieur te studeren. ‘Zaadje’ maakt nu zijn studies af in Gent, verklaarde hij in de rechtbank.

“Ik had allang afgestudeerd moeten zijn. Ik woon nog thuis en heb een kot.”

Schachtentemmer A.G. (23) alias ‘Janker’, riskeert 60 maanden cel

De man die het “gestoord bruut” ging maken en van wie de agressieve aard meermaals werd vermeld.

“Hij was ook één van de eersten die alles wilde verwijderen”, aldus het openbaar ministerie. De jongeman studeerde af als handelsingenieur.

Janker’ vertelde in de rechtbank dat hij “niet meer op een normale functie kon functioneren in België. Ik voel een enorme schaamte.” Hij ging in 2020 studeren in Taiwan, waar hij een masterdiploma haalde in Financiën.

Volgens zijn LinkedInpagina is ‘Janker’ al een jaar aan het werk als financieel analist in Singapore.

Penningmeester A.V. (24) alias ‘Sondage’, riskeert 24 maanden cel

A.V. was de quaestor, of penningmeester, van Reuzegom. Hij was dooppeter van één van de twee andere schachten en deed ook de inkopen voor de doop waaronder de beruchte jerrycan vissaus.

De zoon van een huisarts begon zijn studies handelsingenieur aan de KU Leuven maar trok in 2019 even naar de universiteit van Rochester in de staat New York in de Verenigde Staten. Een jaar later studeerde hij af in Leuven. Wat de jongeman momenteel doet is onduidelijk.

Zedenmeester B.P. (25) alias ‘Protput’, riskeert 24 maanden cel

De man die de orde moet bewaren in de studentenclub en straffen kan uitdelen.

B.P. studeerde burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven sinds 2014. Na zijn masteropleiding in de chemie trok hij naar een ‘business school’ in Parijs waar hij een masteropleiding Wetenschap volgt.

L.L. (23) alias ‘Strontvlieg’, riskeert 30 maanden cel

L.L. studeerde rechten en is de zoon van een verzekeraar die begin jaren negentig praeses van Reuzegom was. 

Volgens het openbaar ministerie is er bij hem een gebrek aan schuldbesef. Een schacht verklaarde aan de politie dat hij “de bruutste van de hoop was.” Wat hij na het overlijden van Sanda Dia deed is niet bekend.

A.G. (25) alias ‘Shrek’, riskeert 30 maanden cel

Hij is een oud-schachtentemmer van Reuzegom en de oudere broer van Kletsmajoor. In 2020 haalde hij zijn masterdiploma als handelsingenieur.

V.K. (24) alias ‘Pronker’, riskeert 24 maanden cel

“Wat voor hem spreekt is dat hij initiatiefnemer was voor een gezamenlijke brief aan de ouders”, vertelde de procureur.

“Al merken we weinig schuldbesef.”

Hij was de dooppeter van één van de twee andere schachten. Een jaar eerder was hij tijdens zijn eigen doop onderkoeld geraakt.

“Momenteel zit ik in mijn laatste jaar Rechten”, vertelde hij in de rechtbank. Het is niet duidelijk aan welke universiteit dat is. “Mijn studies verlopen via afstandsonderwijs en dat is heel lastig.”

Z.B. (25) alias ‘Rafiki’, riskeert 24 maanden cel

Rafiki verklaarde dat hij zich tijdens de doop grotendeels afzijdig hield en dat hij de drie schachten stiekem Ice Tea en Aquarius toestopte wanneer de rest niet keek. Hij heeft vorig jaar zijn rechtenstudies voltooid aan de VUB. Hij bleek bij geen enkel advocatenkantoor welkom.

“Ik ben altijd heel open over mijn verleden bij Reuzegom”, vertelde hij in de rechtbank. “Tijdens mijn sollicitaties heb ik dat ook altijd aangegeven, waardoor mijn kandidatuur nergens werd weerhouden.

“In een verdere fase vertelde ik niets meer over mijn verleden. Dat knaagde aan mij, dus op het einde vertelde ik het toch. Dan kreeg ik te horen dat er voor mij geen plaats was. Nu heb ik een job gevonden in de maritieme sector.”

J.S. (25) alias ‘Flodder’, riskeert 30 maanden cel

Sanda al rijp voor de vuilbak”, stuurde hij in de Whatsappgroep van de Reuzegommers, toen ze aankwamen aan de dooplocatie in Vorselaar.

Hij is de zoon van een advocaat en Antwerpse magistrate en studeerde af als handelsingenieur. Of hij momenteel een job heeft, is niet duidelijk.

M.P. (26) alias ‘Ketter’, riskeert 24 maanden cel

“De man die advies gaf om Sanda naar het ziekenhuis te sturen.” Hij was de enige Reuzegommer die buitenvervolgingstelling vroeg, omdat hij naar eigen zeggen alles gedaan had wat hij kon.

Hij studeerde geneeskunde en studeert nu tandheelkunde waarbij hij stage doet in Maastricht.

M.G. (24) alias ‘Kletsmajoor’, riskeert 30 maanden cel

Kletsmajoor is de jongere broer van oud-schachtentemmer Shrek. Hij trok samen met Remorke naar een dierenspeciaalzaak om ‘hapjes’ te kopen voor de schachten.

Op zijn gsm vond de politie ook een filmpje waarop te zien is hoe er tijdens de doop geplast wordt op twee schachten die uitgeteld op de grond liggen.

Hij begon zijn studies Biologie aan de KU Leuven, waarna hij in 2019 een jaar naar Princeton University in de Verenigde Staten trok voor een masteropleiding in Management.

“Na het afstuderen en het beginnen werken ben ik er even met de rugzak op uitgetrokken om deze zaak een plaats te geven”, zei hij daarover in de rechtbank.

Volgens zijn LinkedIn pagina werkt hij nu voor een beleggingsfonds in Hong Kong. 

W.P. (23) alias ‘Randi’, riskeert 24 maanden cel

W.P. nam een foto van Sanda die roerloos in het gras lag, terwijl hij de doop zelf totaal niet fijn vond”, klonk het in de rechtbank. Hij is de zoon van een Antwerpse advocaat, die zelf ook rechten zou studeren.

S.P. (24) alias ‘Remorke’, riskeert 24 maanden cel

Remorke’ heeft een bachelor geneeskunde gehaald, hij is de zoon van twee tandartsen. Maar is nadien overgeschakeld.

Op het moment van de doop was hij al voor burgerlijk ingenieur aan het studeren. Het is niet duidelijk wat ‘Remorke’ momenteel doet.

S.P. ging samen met Kletsmajoor muizen en vissen kopen die de schachten moesten doorslikken.

P.O. (23) alias ‘Wally’, riskeert 24 maanden cel

Wally, een advocatenzoon en handelsingenieur in spe.

“Door de schorsing bij de KU Leuven kon ik enkel nog in Antwerpen les volgen”, zei hij daarover in de rechtbank.

J.V. (22) alias ‘Igéan’, riskeert 18 maanden cel

Eén van de initiatiefnemers voor de gezamenlijke brief en volgens de procureur heeft hij een minimum aan schuldbesef.

Igéan was één van de leden die het kot van Sanda Dia ging proper maken. Hij is een student handelsingenieur die zijn studies verder zette in Antwerpen.

Q.W. (25) alias ‘Paterberg’, riskeert 24 maanden cel

Q.W. was één van de Reuzegommers die de sporen uitwiste op de dooplocatie na de fout gelopen doop.

Hij zou economie gestudeerd hebben, en is de zoon van een zwembadbouwer.

Paterberg’ verklaarde in de rechtbank dat hij nog thuis woont bij zijn ouders.

J.D.V. (25) alias ‘Placebo’, riskeert 30 maanden cel

“Een vechtersbaas die in dronken toestand agressief uit de hoek komt”, zo omschrijft de procureur ‘Placebo’.

Hij is de ex-schachtentemmer van de club. Zijn vader, die een groothandel runt, gaf zijn zoon na de feiten de raad om de brief met excuses niet te ondertekenen.

Hij woont en werkt nu bij een bank in San Diego, aan de westkust van de Verenigde Staten, zo verklaarde hij in de rechtbank.

B.L. (27) alias ‘Rustdag’, riskeert 24 maanden cel

Rustdag, ex-praeses van Reuzegom, was de oudste op de doop en studeerde destijds bedrijfsmanagement.

Het openbaar ministerie noemde hem “de man die ervoor zorgde dat er cannabis aanwezig was op de doop”.

Hij verklaarde in de rechtbank dat hij intussen “al twee jaar in Antwerpen werkt”, als consultant voor een HR-bedrijf. (HLN)


V.l.n.r.: Reuzegommers ‘Janker’, ‘Rustdag‘, ‘Zaadje‘, ‘Kletsmajoor‘ en ‘Rafiki‘. © Photo News

Bron: Het Laatste Nieuws

Naar Facebook

Naar de Sanda Dia pagina


Scroll naar boven