Edegem – Opgeluchte klanten en personeel bij Lunch Garden Edegem


Niets dan blije gezichten in de Edegemse vestiging van Lunch Garden. Na het faillissement van de keten werd gevreesd dat het restaurant in Edegem niet meer zou heropenen, maar de uitbaters overtuigden de nieuwe aandeelhouder CIM Capital en Lunch Garden met hun eigen businessplan om hun vestiging te redden.

Bart Bruynseels – GVA

4 februari 2025

Leestijd: 5 min


“Hier kan je tenminste nog eens trakteren voor zes personen”

“Kijk maar hoeveel volk er vandaag is,
onze zaak is echt wel rendabel”, zegt uitbaatster Micheline Ruttens trots.
Ze runt de zaak al zestien jaar
samen met haar partner.

“Ik ben zo blij dat we onze vestiging hebben kunnen redden. Wij beschouwen onze medewerkers en onze vaste klanten bijna als familie. Er zijn mensen die hier echt elke dag komen eten.”

“Gisteren stond er een oudere dame aan de kassa met tranen in haar ogen. Ze was zo blij dat we open kunnen blijven.

“Mensen komen hier niet gewoon
om snel iets te eten.

“Voor sommige, vooral oudere en alleenstaande mensen, is een bezoekje
aan ons restaurant een lichtpuntje
in eenzame en lange dagen.”

Een beetje verloren

René: “Ik zit graag hier op mijn vast plekje om alles goed in ’t oog te kunnen houden.”
René: “Ik zit graag hier op mijn vast plekje om alles goed in ’t oog te kunnen houden.”
© Bart Bruynseels

Één van die vaste klanten is René (82).

“Mijn vrouw zit in een verzorgingstehuis,
dus ik ben helemaal alleen thuis.

“Enkele keren per week kom ik hier eten.
Ik zit graag hier op mijn vast plekje om alles goed in ’t oog te kunnen houden.
Met andere mensen praten doe ik niet echt,
ik ben graag op mezelf.

“Maar het is wel een fijn gevoel om tussen de mensen te zitten eten in plaats van alleen thuis. De voorbije twee weken, toen het hier gesloten was, liep ik een beetje verloren.”

Marc: “Hier kan je tenminste nog eens voor zes personen trakteren zonder dat je zelf bijna failliet gaat.”
Marc en Carina © Bart Bruynseels

“Wij komen elke week met een groepje van zes eten”, zegt Marc (59). Hier kan je tenminste nog eens voor zes personen trakteren zonder dat je zelf bijna failliet gaat.”

Net zoals zijn echtgenote Carina (60) kiest hij vandaag voor een winterse klassieker: witloof met hamrolletjes en maredsouskaas.

“Wij vinden zo’n klassieke gerechten super, maar ik denk wel dat om ook een jonger publiek aan te spreken Lunch Garden een beetje meer zal moeten inzetten op een modernere keuken.”

Voor Jan staat er vandaag vol-au-vent op het menu, zijn vrouw Carla kan niet weerstaan aan de zeetong meunière.
Jan en Carla © Bart Bruynseels

Voor Jan staat er vandaag vol-au-vent op het menu, zijn vrouw Carla kan niet weerstaan aan de zeetong meunière.

“Wij komen hier af en toe eten. Je krijgt hier echt waar voor je geld en het is fijn om eens niet zelf in de keuken te moeten staan”,
zegt Carla.

“Het is ook heus niet zo dat je hier maar uit een aantal gerechten kan kiezen”,
vult Jan aan.

“Er is keuze genoeg en de suggesties worden aangepast naargelang het seizoen.”

Voor Yannick en Shana is een bezoekje aan Lunch Garden pure nostalgie.
Yannick en Shana © Bart Bruynseels

“Het is niet omdat ik niet kan koken dat we hier twee keer per week komen eten hoor”,
lacht Shana (37).

“Wij kwamen hier als kind al met onze ouders eten en zijn dat blijven doen. Voor ons is een bezoekje aan Lunch Garden pure nostalgie.”

“Ook al is er keuze genoeg op het menu,
kies ik bijna steeds voor een zeesteak”,
zegt Yannick (41).

“Lekker en betaalbaar eten en niet zelf moeten afwassen, wat kan een mens nog meer willen?”

“Het is hier steeds lekker en het personeel is hier steeds vriendelijk en behulpzaam.” 
Christiane en Lidia © Bart Bruynseels

“Ja, wij zijn heel blij dat we hier nog terechtkunnen”, zeggen Christiane en Lidia in koor terwijl ze hun karretje met volgeladen plateaus naar een tafeltje duwen.

“Het is hier steeds lekker en het personeel is hier altijd vriendelijk en behulpzaam.”

Bazin heeft voor ons gevochten

Een van die vriendelijke medewerkers is Fadi (48). Ze werkt al zeven jaar in de Edegemse vestiging van Lunch Garden en de blijdschap is van haar gezicht af te lezen.

“Ik ben zo gelukkig dat ik nog aan het werk ben. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben dat onze bazin zo voor ons gevochten heeft. Dankzij haar hebben wij nog een job.”

Bona: “Eventjes was ik bang dat ik op zoek moest naar een nieuwe job.”
Bona: “Eventjes was ik bang dat ik op zoek moest naar een nieuwe job.” © Bart Bruynseels

“Ook onze klanten zijn heel tevreden.
Het enige gespreksonderwerp deze dagen, is hoe bang ze wel waren dat ze hun vertrouwde Luikse balletjes en balletjes in tomatensaus nooit meer zouden kunnen proeven.

“Er zijn zelfs klanten die chocolade en bloemen voor ons bij hadden.”

Mireille werkt al bijna een jaar als flexi-jobber bij Lunch Garden.

“Stilzitten is niets voor mij.
Ik wil ook na mijn pensioen iets blijven betekenen voor de maatschappij.

“Hier werken geeft veel voldoening.
Het is fijn om te zien hoe vele van onze klanten er deugd aan beleven om even een kort babbeltje te doen.”


Niets dan blije gezichten in de Edegemse vestiging van Lunch Garden.
© Bart Bruynseels

Lees ook

Klik op de hyperlink en lees veel meer
berichten over Edegem

Edegem



Bron: GVA

Welkom op Facebook

Welkom op Bluesky

Naar de website


Scroll naar boven