Pierre Hens – Edegem in alle straten


Vroeg jij je al eens af wie Richard Goossens, Jean Noté, Valentina Le Delier, Frans Kusters en Eugenio Pacelli waren? Of waarom Edegem er vandaag zo uitziet? Je bent niet de enige. Naar aanleiding van 850 jaar Edegem begon Pierre Hens zo’n drie jaar geleden met de redactie van zijn Edegemse straten- en wijkenboek: ‘Edegem in alle straten’.


Unieke foto’s en illustraties

Aan de hand van boeiende weetjes, spannende anekdotes, persoonlijke getuigenissen, pittige details en dramatische gebeurtenissen onthult ‘Edegem in alle straten’ een bijzondere kijk op 850 jaar Edegemse geschiedenis.

Naast een interessant handboek is het ook een mooi kijkboek. Ontdek honderden intrigerende foto’s en illustraties die nog nooit werden gepubliceerd. Voor auteur Pierre Hens heeft de geschiedenis van Edegem weinig geheimen.

Hoe ontstond het idee voor het boek?

Pierre: “Toen het gemeentebestuur van Edegem in 1980 een brochure publiceerde over de Edegemse straatnamen, stond in die brochure al een korte beschrijving van 169 straatnamen.

“Twintig jaar later, in 2000, publiceerde de Mortselse Heemkundige Kring het ‘Mortsels Stratenboek’.

“Toen begon het plan te rijpen om die verouderde brochure over de Edegemse straten te actualiseren.” 

Je bent actief lid van het Historisch Archief van Erfgoed Edegem (HAEE) en historische gids. Toch lijkt het niet eenvoudig om alle informatie te verzamelen. Hoe ging je te werk? 

Pierre: “Voor de redactie raadpleegde ik alle mogelijke archieven, gemeentelijke informatiebladen, kranten, naslagwerken, cartografische documenten en boeken over het Edegemse historische en rurale verleden. 

“Ook deed ik een beroep op getuigen, historici en Edegemnaars die in een specifiek domein heel wat expertise hebben.”

Meer weten?

‘Edegem in alle straten’ kost 48,50 euro en verschijnt vanaf 17 januari 2023.

Koop het na de lancering

Meer infoMeer info over Edegem


Lees ook

Vul hieronder de zoekopdracht Edegem in en vind meer berichten.


Welkom op Facebook

Naar de website


Scroll naar boven