22 april 2023 – Eart Day / Dag van de aarde


In een woelige wereld vol onzekerheid over de toekomst verlangen mensen naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde is zo’n impuls. Een periode waarin men de waarde van de aarde beseft, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe je kunt genieten van een nieuwe lente, en van het goede dat het leven te bieden heeft.

Grootouders voor het Klimaat


Earth Day – Dag van de Aarde – is één van de grootste milieu protestbewegingen ter wereld. Het begon in 1970 en vindt elk jaar plaats op 22 april.

Ongeveer 1 miljard mensen uit meer dan 190 landen nemen deel aan demonstraties, projecten en initiatieven om de planeet te helpen beschermen.

In Nederland vertegenwoordigt de Stichting Dag van de Aarde de Earth Day Association.

Sinds 2002 wordt de Dag van de Aarde in Nederland gevierd met activiteiten in het hele land. Het accent ligt daarbij zeker de laatste jaren op positivisme en dankbaarheid en minder op actievoeren.

Om de aandacht voor de aarde ook na deze periode vast te houden, geeft de stichting een krant uit, de Krant van de Aarde.

De Dag van de Aarde is sinds 1970 vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen een populair fenomeen. Vrijwel alle tv-stations daar besteden er aandacht aan.

Ieder jaar wordt de periode vanaf 22 april tot eind april mei uitgeroepen tot Week van de Aarde en tot eind mei tot Maand van de Aarde met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april.

De activiteiten worden wereldwijd gecoördineerd door de Earth Day Association.Lees ook

Geert Buelens – Wat we toen al wisten – Winnaar Boon 2023

Vul hieronder de zoekopdracht Klimaat in en vind meer berichten.


Bron: Grootouders voor het Klimaat

Naar Facebook

Naar de website


Scroll naar boven