Boon – Nieuwe Vlaamse literatuurprijs


Morgen, donderdag 24 maart, wordt in Oostende de Boon uitgereikt, een nieuwe Vlaamse literatuurprijs. Heronder presenteren we de vijf kanshebbers in de categorie fictie en non-fictie.
Van Marieke Lucas Rijneveld over Pauline de Bok tot Raoul de Jong.

Wie wordt het volgens jou?
Lees hier alvast wat onze recensenten denken.


Mijn lieve gunsteling
 van Marieke Lucas Rijneveld

In zijn tweede roman laat Marieke Lucas Rijneveld alle personages schipperen tussen tegenstrijdige wensen. Dat maakt dit boek nog beklemmender dan De avond is ongemak, zijn debuut.

Lees de recensie


De gevangenisjaren 
van Erdal Balci

In dit autobiografische boek beschrijft Balci zijn ontsnappingspoging uit de beklemming van zijn Turks-Nederlandse jeugd. Wij recenseerden het samen met Lale Güls Ik ga leven, dat een gelijkaardig verhaal vertelt.

Ontdek beide boeken


Willem die Madoc maakte 
van Nico Dros

In zijn vijfde roman wekt Nico Dros de raadselachtige auteur van het Middelnederlandse epos Van den Vos Reynaerde tot leven. Dankzij Dros komen we te weten wat voor boek Willems al even mysterieuze Madoc zou kunnen zijn.

Lees de recensie


De poel 
van Pauline de Bok

Via de poel achter de schuur bij haar huis gaat Pauline de Bok dieper in op onze verhouding met de natuur. Elke verandering en elke bezoeker van die droogvallende plas beschrijft ze op uitvoerige wijze. Zo onderzoekt De Bok in De poel tegelijk de klimaatverandering én zichzelf.

Lees de recensie


Jaguarman 
van Raoul de Jong

Een zoektocht naar zichzelf leidt Raoul de Jong naar Suriname en naar zijn vele voorvaders. In Jaguarman richt hij zich rechtstreeks tot één van hen en peilt deze voorvader naar zijn bijzondere krachten. Zou De Jong die zelf ook hebben?

Lees de recensie


Bron: De Lage Landen

Naar boven

Naar de website


Scroll naar boven