De Vremde Mirror – Antwerpen eist losgeld voor herkrijgen toegang tot ticketsysteem theaters en musea


Om weer toegang te krijgen tot de ticketsystemen van musea, theaters en bibliotheken eist de stad Antwerpen losgeld van de hackers die achter de cyberaanval zitten. ‘Cultuur mag ook eens renderen’, aldus schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).

Matthias VangenechtenDe Morgen


“Toen we vorige week de hack ontdekten, had ik meteen door dat dit een buitenkans is voor de cultuursector”, glundert cultuurschepen Ait Daoud.

“Ik ben toen op eigen initiatief met de cultuursector niet in dialoog gegaan, maar heb zonder aarzelen de hackers gebeld met een niet te versmaden aanbod.”

“Als ze 720.000 euro betalen, wil de stad Antwerpen de ticketsystemen voor musea, theaters, bibliotheken en andere culturele buitensporigheden weer overnemen.”

“Een win-winsituatie voor ons allemaal”, beseft Ait Daoud als geen ander.

“De hackers zijn tegen een ridicuul lage prijs verlost van iets wat nooit zal renderen en mettertijd alleen maar meer zal kosten. En de linkse culturo’s brengen eindelijk eens geld in het laatje van de stadsfinanciën.”

“Komaan mensen, kan het beter? De cultuursector rendeert zonder iets te doen.”

“Wij blij: de cultuursector rendeert.”

“De cultuursector blij: hij kan verder blijven nietsdoen.”

“Helaas moet de cultuursector weer mokken en morren.”

Het protest is buiten alle proporties, vindt Ait Daoud.

“Het is ook niet dat er met de online ticketsystemen wel volk naar cultuur komt. Echte kunstenaars laten zich niet afremmen door kapotte ticketsystemen, die gaan met de pet rond en doen rotte klusjes om hun passie uit te oefenen.”

“Als ze dat er niet voor overhebben, moeten ze maar iets anders doen. Op de werf van Borealis zoeken ze nog veel volk.”

Ait Daoud houdt er geen rekening mee dat de hackers het losgeld niet betalen.

“Als ze toch zo dom zijn om niet voor 20 december te betalen, sturen we hun het nieuwe ontwerp van de Boerentoren en onze 21ste-eeuwse mobiliteitsplannen. Hun ogen gaan bloeden.”

De achterban van N-VA vreest dat het losgeld naar cultuur gaat.

“Overbodige ongerustheid”, verzekert Antwerps burgemeester Bart De Wever.

“De opbrengsten zijn bestemd voor investeringen in technologisch briljante camerasystemen die op gesofisticeerde wijze de persoonlijke gegevens van boeven en alle honderdduizenden andere Antwerpenaren verzamelen, registreren en opslaan in de databanken van de stad.”

“Veiligheid boven alles.”


Beeld Tessa Kraan

Lees ook

Vul hieronder de zoekopdracht Ait Daoud in en vind meer berichten.


Bron: De Morgen

Naar Facebook

Naar de website


Scroll naar boven