Dalilla Hermans heeft op haar Instagram gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze werd aangesteld als trajectcoördinator ‘Brugge culturele hoofdstad 2030’.
‘Ik ben niet de spokesperson van de onbestaande woke-movement’
Dalilla Hermans
Sinds het nieuws over Hermans’ nieuwe job naar buiten kwam, krijgt ze haatberichten over zich heen.
Er is bij Vlaams Belang en N-VA al dagen ophef over haar aanstelling. Dinsdagavond zat N-VA voorzitter Bart de Wever bij Terzake met Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (cd&v).
Tijdens de uitzending van Terzake koppelde de redactie de benoeming in Brugge aan het nationale woke-debat, het stokpaardje van Bart de Wever. Hij schreef er recent nog een boek over.
“Ik ga me niet bemoeien met de benoeming in Brugge”, zei Antwerpse burgemeester dinsdagavond in het VRT-programma.
En vervolgt: “Maar als men ons dan vraagt: vinden jullie dat een goede persoon om een verbindend cultuurproject te gaan leiden, dan zeg ik daarop ‘neen’.”
Hij verwijst daarbij naar een uitspraak die Hermans inmiddels zes jaar geleden deed in De Standaard over witte en zwarte mensen.
Dalilla Hermans was niet in de uitzending aanwezig, en heeft op Instagram gereageerd op de commotie die is ontstaan.
De schrijfster en columniste zegt dat ze wordt “geïnstrumentaliseerd in een discussie” waarvan ze weigert deel uit te maken.
“Ik ben niet de spokesperson van de onbestaande woke-movement. Ik ben een dochter, een vrouw, een mama, een zus, een vriendin. Een mens van vlees en bloed die niet meer deed dan solliciteren op een job en die job binnenhalen”, zet ze in een statusupdate.
“Een job waar ik vol voor zal gaan, eentje waar het Brugse culturele middenveld en het stadsbestuur achter staat.
“Waar is je probleem dan, denk ik? Het kan mijn cv niet zijn, want dat sluit naadloos aan bij de vacature.
“Is het dan misschien gewoon ik? Een vrouw van kleur met een stem en een visie?” Vraagt ze zich af onder een Instagrampost.
Lees ook
Vul hieronder de zoekopdracht Woke in en vind meer berichten.
Bron: De Morgen