Zomerbar – Bar Romain Edegem – van het Fort naar de Romeinse Put


Zomerbar Kaffée Allée, normaal een vaste waarde in Edegem, kan deze zomer niet terecht in Fort V wegens verbouwingen. Maar niet getreurd: Allée opent een pop-upbar aan ontmoetingscentrum ’t Forum in de Edegemse wijk Buizegem: Bar Romain. Midden in het groen van parkgebied Romeinse Put is het gezellig zitten in de strandstoelen, barkrukken of aan een tafeltje terwijl kinderen zich amuseren in de speeltuin.

Joris HerregodsGVAMet een knaller van een hittegolf zijn we de zomer in gekatapulteerd, het is dus meteen druk aan de toog van de vele zomerbars. Er zijn klassiekers aan de Schelde, in de binnenstad en de districten, maar ook de randgemeenten doen vrolijk mee en zijn al helemaal gewend aan zalig borrelen of tafelen op een pop-upterras. We kiezen enkele adressen uit en gaan na of je er waar voor je geld krijgt, hoe het zit met de klassieke sfeer en gezelligheid en vooral: of de summer vibes in alle details voelbaar zijn.


Het is een rustige woensdagavond. Met leuke deuntjes op de achtergrond genieten we van het avondzonnetje.

Op de kaart valt het concept van ‘sharing beers’ op: flessen van 75 cl Rodenbach of Cornet die je deelt met je gezelschap.

Dat ze fan zijn van Cornet, is zichtbaar aan de vele houten bakken van het biermerk. Helaas zijn we met de auto, dus alcohol laten we aan ons voorbijgaan.

Via een QR-code doen we onze bestelling: twee frisdranken (2,60 en 3,30 euro) en pizza Bar Romain met serranoham en rucola (12,50 euro).

De prijzen van deze zomerbar zijn zeer schappelijk en ook het ruime assortiment aan ijsjes doet ons al verlangen naar een dessertje.

© Joris Herregods

Nog geen twee minuten later zijn onze lekker frisse drankjes er al. Ook de pizza laat niet lang op zich wachten. Helaas is het wel geen pizza Bar Romain zoals we bestelden, maar eentje met chorizo. Al een geluk dat we niet vies zijn van chorizo, want de pizza gaat vlotjes binnen.

Om samen te vatten geven we deze zomerbar een 8/10. De leuke gemoedelijke sfeer en groene omgeving doen ons al uitkijken naar een volgend bezoek, al hopen we dan wel op de juiste pizza.

Fun fact

Tijdens de zomer vindt Parkies, een reeks gratis zomerconcerten, plaats in park Romeinse put vlakbij Bar Romain.

Zo komt bijvoorbeeld Gustaph bekend van het Eurovisie Songfestival langs op 13 juli, ideaal om te combineren met een tussenstop in deze zomerbar.

Bar Romain, Romeinse Put 97, Edegem

www.kaffeeallee.be


© Joris Herregods

Bron: GVA

Welkom op Facebook

Naar de website


Scroll naar boven