Gaza – All eyes on Rafah

Rafah

De zin ‘All eyes on Rafah’ duikt overal op. Een AI-beeld van het vluchtelingenkamp in Rafah met de zin in de vorm van tentenkampen werd al meer dan 37 miljoen keer gedeeld op Instagram. Mensen doen op deze manier een poging om de aandacht van de wereld te vestigen op de benarde situatie van de Palestijnen in de stad in het zuiden van de Gazastrook.

De Morgen


AI-beeld ‘All eyes on Rafah’ al meer dan 37 miljoen keer online gedeeld.
Wat betekent het?


Wat betekent ‘All eyes on Rafah’?

De uitdrukking ‘All eyes on Rafah’ is een oproep tot actie om de aandacht van de wereld te vestigen op wat er in de Palestijnse stad gebeurt. Na de Israëlische luchtaanvallen afgelopen zondag op een tentenkamp, waar ontheemde Palestijnen volgens het Israëlisch leger ‘veilig’ waren, wordt de uitdrukking massaal gedeeld op sociale media.

AI-beeld 37 miljoen keer gedeeld

Via Instagram doet een AI-beeld van een vluchtelingenkamp met de zin ‘All eyes on Rafah’ in de vorm van tentenkampen de ronde. Het AI-beeld werd gemaakt door een fotograaf uit Singapore en werd al door meer dan 37 miljoen Instagram-gebruikers gedeeld.

Op X doet nu ook een pro-Israëlisch ‘tegenbeeld’ de ronde: een AI-gegenereerde foto van de aanval van Hamas in Israël op 7 oktober.

Wat gebeurt er in Rafah?

De oorlog in Gaza gaat genadeloos door. Het Israëlische leger lanceerde op 6 mei een militair offensief in en rond Rafah. Eerder vluchtten meer dan 1,4 miljoen Palestijnen richting de stad in het zuiden van de Gazastrook.

Israëlische troepen hebben het naar eigen zeggen gemunt op bataljons van Hamas, maar er zijn ook vluchtelingenkampen aangevallen en al tientallen Palestijnse burgers vermoord.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat het leger de stad zou binnenvallen “met of zonder een akkoord” om zijn doel te bereiken: de vernietiging van terreurgroep Hamas.


Dit digitaal beeld werd al meer dan 37 miljoen keer gedeeld op Instagram.Beeld Chaa.My
Dit digitaal beeld werd al meer dan 37 miljoen keer gedeeld op Instagram. Beeld Chaa.My

Overzicht

Lees alle berichten in deze categorie


Bron: De Morgen

Welkom op Facebook

Naar de website


Scroll naar boven