Ilja Leonard Pfeijffer – Presenteert ‘grote en monumentale’ opvolger voor ‘Grand Hotel Europa’


Ilja Leonard Pfeijffer brengt eind mei Alkibiades uit, de opvolger van zijn bestseller Grand Hotel Europa. ‘Zijn meest ambitieuze roman’, zoals uitgeverij De Arbeiderspers het omschrijft, zal hij in Vlaanderen op 24 mei exclusief voorstellen tijdens een event van De Morgen en boekhandel Stad Leest.

De Morgen


BIO

  • Nederlands schrijver en dichter
  • Geboren op 17 januari 1968 in Rijswijk
  • Studeerde klassieke talen
  • Won in 1998 de C. Buddingh’-prijs voor dichtbundel Van de vierkante man 
  • Ontving in 2014 de Libris Literatuurprijs voor roman La Superba (2013)
  • Bestseller Grand Hotel Europa werd benoemd tot Roman van het Jaar 2018
  • Schreef het boekenweekgeschenk 2022 Monterosso mon amour
  •  Woont samen met vriendin Stella in Genua

Vijf jaar. Zo lang hebben liefhebbers van de Nederlandse dichter, schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer (55) gewacht op een opvolger van het geliefde en bejubelde Grand Hotel Europa.

Nu kondigt hij zijn nieuwste roman Alkibiades aan, waarin hij het waargebeurde verhaal vertelt van ‘de mooiste man van Griekenland’.

“Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta”, klinkt het.

“Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.”

Tickets zijn te koop via het platform van de Bourlaschouwburg.

Alkibiades – ‘een geleerde historische en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd’ – telt 960 pagina’s en verschijnt op 23 mei.

Eén dag later, op 24 mei, zal Ilja Leonard Pfeijffer op uitnodiging van De Morgen en de onafhankelijke Antwerpse boekhandel Stad Leest zijn boek in primeur in Vlaanderen voorstellen.

In de prachtige Antwerpse Bourlaschouwburg zal de schrijver, geflankeerd door zorgvuldig gekozen gasten, in gesprek gaan met radiopresentatrice Ruth Joos.

‘Een avond met Ilja Leonard Pfeijffer en gasten’ gaat om 19.30 uur van start.

De prijs van een ticket bedraagt 20 euro of 55 euro. In dat laatste geval ontvangt u ook een gesigneerd exemplaar van Alkibiades.

De verkoop is nu gestart en verloopt via het ticketplatform van de Bourlaschouwburg.

Alkibiades

Sinds eind oktober 2022 werkt De Morgen samen met Stad Leest. Zo vonden al verschillende events in de boekhandel plaats én organiseren we grote evenementen, zoals uitverkochte avonden met psychiater Dirk De Wachter en violist Warren Ellis.

Op 21 april vindt eveneens een avond plaats met gezinspsycholoog Nina Mouton, die in gesprek gaat met seksuoloog Rika Ponnet

De laatste tickets hiervoor zijn nog te koop.


Ilja Leonard Pfeijffer Beeld © Stephan Vanfleteren

Lees ook

Ilja Leonard Pfeijffer – De oorlog in Oekraïne zal een fundamentele invloed op ons denken hebben

Bron: De Morgen

Naar Facebook

Naar de website


Scroll naar boven