Boekvoorstelling – Ze hebben mijn zoon vermoord


De Roma en uitgeverij EPO organiseren op maandag 26 februari 2024 de boekvoorstelling van Ousmane Dia over zijn zoon Sanda Dia

Ze hebben mijn zoon vermoord werd opgetekend door Thomas Blommaert en wordt uitgegeven bij EPO. Tickets voor deze avond kosten 5 euro en zijn vanaf nu te koop via www.deroma.be

Op 26 mei 2023 veroordeelde het Antwerpse hof van beroep achttien leden van Reuzegom tot een boete van 400 euro en werkstraffen tot 300 uur. De uitspraak joeg een schokgolf door ons land.

Vijf jaar eerder hadden de achttien – stuk voor stuk zonen van advocaten, notarissen en bedrijfsleiders – student Sanda Dia twee dagen lang vernederd op een manier die elke verbeelding tart. Toen ze hem uiteindelijk binnenbrachten op spoed had hij geen schijn van kans meer.

Vijf jaar heeft vader Ousmane Dia, lasser bij DAF Oevel, gezwegen. Met Ze hebben mijn zoon vermoord haalt hij de stenen uit de muur die hij rond zichzelf bouwde. 

Een rauw gebed van gemis, verdriet en opgekropte woede. Over de liefde voor Sanda, leven zonder haat, de kinderen van de Vlaamse elite, klassenjustitie en de KU Leuven. Maar ook over zijn eigen parcours, van Senegal tot hier. 

‘België heeft me alles gegeven.
Reuzegom heeft me alles afgepakt.’

maandag, 26 februari, 2024 – 20:00

De Roma

#JusticeForSandaZoek in het archief

Lees alle berichten over in het archief

of vul hieronder een specifieke zoekopdracht in

Voorbeeld: Reuzegom, Sanda, Vrienden van Sanda, Reconstructie …


Welkom op Facebook

Naar de Sanda Dia pagina


Scroll naar boven